2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Vištiena su daržovėmis ir makaronais



Kai reikia greitai pamaitinti minią - siūlau šį troškinį.

5 - 6 žmonėms:
Vištos krūtinėlė (didelė) 1vnt.
Cukinija (jauna ir didelė) 1vnt.
Šparaginės pupelės 100 gr.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Makaronai 400 gr.
Sultinys 1 puodelis
Krakmolas (bulvių)
Baltojo vyno actas 3 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui






Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Kol vištiena marinuojasi - pasiruoškite daržoves. Šparaginių pupelių galus nukarpykite, o didesnes kirpkite pusiau. Cukinijas susipjaustykite stambiais kubeliais.
Vištos gabaliukus apvoliokite krakmole ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Krūtinėlės gabaliukams apkepus, į keptuvę suberkite cukiniją ir šparagines pupeles. Supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiai virš keptuvės stambiai supjaustykite pomidorus. Pabarstykite juos juodaisiais pipirais, supilkite baltojo vyno actą ir pomidorų padažą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 10 min. Nuo troškinimosi pradžios praėjus 20 min. - išjunkite keptuvę.
Kol viskas troškinasi, pasūdytame vandenyje išsivirkite makaronus. Išvirtus ir nusunktus makaronus sumaišykite su keptuvės turiniu ir palikite kelioms minutėms, kad susigertų skoniai.
Greitas, skanus kasdieninis patiekalas be jokių pastangų. Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą