2012 m. rugsėjo 11 d., antradienis

Bulvių kukuliukai su sūriu




Kažkada "Čili kaime" labai susižavėjome bulviniais kukuliukais su sūriu. Bandymo būdu juos pavyko atgaminti namie. Jau penkeri metai jie vis atsiduria ant mūsų stalo.

4 - 5 žmonėms:
Bulvės 1,5 kg
Varškė 1 pakelis (180 gr.)
Fermentinis sūris
Kiaušiniai 2 vnt.
Krakmolas (bulvių) 3 valgomieji šaukštai
Miltai 3 valgomieji šaukštai
Jūros druska, Vegeta
Krakmolo (bulvių) apvoliojimui
Aliejaus virimui
Padažui:
Apvirti miško grybai
Grietinė 200 gr.
Sviestas 50 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai

Pasūdytame vandenyje išsivirkite nuskustas bulves. Joms išvirus - sutrinkite rankine trintuve (nuo blenderio bulvės skystėja). Sutrintas bulves atsidėkite į šoną, kad atvėstų.
Varškę pabarstykite Vegeta (jei baidotės Vegetos - keiskite jūros druska ir įvairiais prieskoniais) ir taip pat atsidėkite į šoną.
Kol laukiate, storais ir stambiais kubeliais susipjaustykite fermentinį sūrį.
Kai tik bulvės atvės - į jų masę dėkite, prieskoniais pabarstytą, varškę ir dar kartą patrinkite trintuve, kad varškė su bulvėmis tolygiai susimaišytų. Į varškės - bulvių masę įmuškite 2 kiaušinius, suberkite miltus bei krakmolą ir viską išminkykite.
Puode įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, drėgnomis rankomis atsignybkite paruoštos masės ir delnuose ją išplokite (pasidarykite mažą blynelį). Ant išplotos masės dėkite fermentinio sūrio kubelį ir formuokite kukuliuką.
Paruoštą kukuliuką apvoliokite krakmole ir meskite į įkaitusį aliejų. Virkite jame kukuliukus, kol gražiai pagels.
Kol bulviniai kamuoliukai verda - pasiruoškite padažą. Keptuvėje ištirpdykite sviestą, įberkite kelias saujas apvirtų miško grybų. Grybus pabarstykite jūros druska bei pipirais ir kepkite, ant mažiausios ugnies, 5 min. Tada sudėkite grietinę, išmaišykite ir išjunkite keptuvę.
Į lėkštes pilkite padažo ir į jį sudėkite bulvių kukuliukus.
Šio patiekalo paruošimas užtrunka ir pats patiekalas kaloringas, bet savaitgaliais galima save palepinti. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą