2012 m. spalio 19 d., penktadienis

Savojos kopūsto salotos




Itin paprastai paruošiamos. Galima valgyti vienas ar naudoti kaip garnyrą mėsos patiekalams.

Savojos kopūstas 200 gr.
Raudonoji paprika 1 vnt.
Užpilui:
Vanduo 100 ml.
Jūros druska 0,5 arbatinio šaukštelio
Cukrus 0,5 arbatinio šaukštelio
Actas (9 proc.) 1 valgomasis šaukštas

Savojos kopūstą supjaustykite juostelėmis, o papriką - kubeliais.
Vandenyje ištirpdykite druską bei cukrų ir užvirkite. Vandeniui užvirus - išjunkite. Tada supilkite actą ir dar kartą užvirkite.
Karštu užpilu užpilkite daržoves ir palikite pastovėti, kol atvės.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą