2012 m. spalio 18 d., ketvirtadienis

Vištiena įdarytos bulvės




Kai gaminti tingisi ir galvoti ką gaminti tingisi, galima tiesiog įdaryti bulves. Išskaptuotą jų vidų tiesiog sumeskite į sriubą.

6 įdarytoms bulvėms:
Bulvės (didelės) 6 vnt.
Sviestas 50 gr.
Sezamų sėklos
Jūros druska
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Įdarui:
Vištos krūtinėlė 100 gr.
Raudonoji paprika 1/3 vnt.
Pievagrybis (didelis) 1 vnt.
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Aromatinis ar baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui




Bulves nuskuskite, išskobkite jų vidų ir nupjaukite apačią taip, kad bulvę būtų galima pastatyti. Paruoštas bulves sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min.
Kol bulvės verda - išlydykite sviestą. Susipjaustykite vištos krūtinėlę nedideliais gabaliukais ir pabarstykite nurodytais prieskoniais. Smulkiai supjaustykite papriką ir pievagrybį.
Praėjus dešimčiai minučių nuo vandens užvirimo, bulves atsargiai ištraukite iš puodo, apipilkite lydytu sviestu ir atsidėkite į šoną.
Vištos gabaliukus apvoliokite krakmole ir dėkite į keptuvėje įkaitintą nedidelį kiekį aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių. Kai tik gabaliukai pasidengs plutele, iš karto ištraukite ir atsidėkite į šoną.
Į ta pačią keptuvę suberkite smulkintą papriką ir pievagrybį. Pabarstykite juodaisiais pipirais, pašlakstykite aromatiniu ar baltojo vyno actu ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 min. Tada sudėkite pomidorų padažą ir dar porą minučių patroškinkite, ant mažiausios ugnies.
Kai jau įdaras paruoštas, bulves apvoliokite sezamo sėklose ir įdarykite. Ant kiekvienos bulvės dugno dėkite po šaukštelį paprikų/pievagrybių masės ir prigrūskite, kiek telpa, vištos gabaliukų.
Įdarytas bulves sudėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kiškite skardą į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 30 min.
Kitą kartą bulves skobčiau labiau į plotį, nei į aukštį, nes ant plonų ir aukštų bulvių sunku užbarstyti daugiau sūrio. Voliočiau bulves jau apskrudintose sezamo sėklose.
O šiaip buvo skanu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą