2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Kiauliena ant kopūstų



Labai skanus, sotus, "žieminis" patiekalas. Sausai paskrudinta kiauliena įgauna itin malonų aromatą. Pačią patiekalo idėją radau SM forume.


3 žmonėms :
Kiauliena 300 - 400 gr.
Jūros druska, juodieji piprai, raudonoji ("saldžioji") paprika, malti lauro lapai
Kopūstams:
Rauginti kopūstai 850 gr. (maišelis)
Pomidorų padažas 100 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai 

Kiaulieną susipjaustykite plonais, plokščiais "karbonadiniais" gabalais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir atsidėkite į šoną.
Kopūstus, su visu skysčiu, suverskite į puodą (aš neperplaunu) ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vandens pilkite tiek, kad vos vos apsemtų kopūstus. Kadangi mano perkamuose kopūstuose jau yra kmynų ir morkų, tai papildomai nededu. Kai tik vanduo užkunkuliuoja - sudėkite sultinio kubelius bei cukrų. Uždenkite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 40 minučių.
Kol kopūstai troškinasi - apkepkite kiaulieną. Gerai įkaitinkite sausą keptuvę ir sudėkite mėsą. Kepkite ant mažiausios ugnies, kai viena pusė apskrus - apverskite. Visas apkepimas trunka tikrai trumpai.
Praėjus 40 min. nuo kopūstų troškinimo pradžios, įberkite juodųjų, kvapiųjų pipirų ir supilkite pomidorų padažą.
Patroškinkite dar 5 min. ir sudėkite apkeptą mėsą ant kopūstų. Toliau troškinkite dar 15 min. Visas troškinimo laikas išeina apie valandą.
Aš valgau su virtomis bulvėmis ir grietine.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą