2012 m. gruodžio 7 d., penktadienis

Netikri Čičinsko kepsniai



Pirmieji mano ragauti Čičinsko kepsniai buvo su dešrelėmis, iki šiol man tokie ir yra "patys tikriausi" :). Tiesa, pirmųjų mano ragautų Čičinsko kepsnių tešla buvo kieta ir trapi. Maniškiai išėjo minkšti, purūs su traškia plutele.





10 didelių Čičinsko kepsnių:
Bulvės 2 kg.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Dešrelės (ilgos) 5 vnt.
Jūros druska
Aliejaus virimui

Pasūdytame vandenyje išsivirkite nuskustas bulves ir sutrinkite bulvių trintuve. Trintą bulvių masę palikite atvėsti. Kai tik bulvės atvės, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir paminkykite. Ilgas pieniškas dešreles pjaukite pusiau (arba naudokite 10 trumpų dešrelių). Aš naudojau parūkytas vištienos dešreles.
Puode įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, drėgnomis rankomis (masė lipni) atsignybkite bulvių masės ir išplokite tarp delnų. Ant bulvių "blynelio" dėkite dešrelę ir suvyniokite. Paruoštą netikrą Čičinsko kepsnį dėkite į įkaitintą aliejų (aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kepsnius) ir virkite, ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus. Išgriebkite kepsnį iš puodo ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Mes valgėme su labai paprastu padažu: sumaišiau 2 valgomuosius  šaukštus pomidorų padažo su 2 valgomaisiais šaukštais grietinės ir įpyliau valgomąjį šaukštą aitriųjų paprikų marinato.
Kepsniai labai skanūs, bet dar pabandysiu atrasti savo vaikystės Čičinsko kepsnius. Kai netingėsiu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą