2012 m. gruodžio 9 d., sekmadienis

Makaronai su lašiša ir pomidorais




Labai greitai paruošiamas, skanus patiekalas. Puikiai tinkantis po sunkios darbo dienos, kai visai nesinori gaminti :) .

4 žmonėms:
Makaronai 400 gr.
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės 200 gr.
Pomidorai (didesni) 3 vnt.
Grietinė (neriebi) 200 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai

Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite "al dente" (kad liktų kietoki). Makaronai tinka visokie, gal išskyrus vermišelius. Aš naudojau itališkus "sraigtelius".
Kol makaronai verda, stambesniais gabalais supjaustykite pomidorus ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Ant pomidoru suberkite juostelėmis pjaustytas nugarėles, supilkite grietinę ir išmaišykite. Jei trūksta druskos - papildomai pasūdykite (man netrūko).
Makaronams išvirus, juos nukoškite ir užpilkite paruošta lašiša su pomidorais. Išmaišykite ir palikite 5 min. pastovėti, kad susigertų skoniai.
Per 15 min. gausite puikų patiekalą be jokių pastangų. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą