2012 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Ispaniško tipo omletas




Ispaniškųjų omletų internete radau įvairių. Tiek su virtomis bulvėmis, tiek ir su žaliomis. O po teisybei, tai tos pačios bulvės su kiaušiniais. Patiekalas labai tinkamas šaldytuvo likučių naikinimui, nes reikia bulvių bei kiaušinių, o visa kita skonio (ir šaldytuvo) reikalas. 

4 - 5 žmonėms:
Virtos bulvės (didelės) 7 vnt.
Kiaušiniai 7 vnt.
Dešrelės (parūkytos, ilgos) 4 vnt.
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Aitriųjų paprikų marinatas (galima keisti baltojo vyno ar aromatiniu actu)
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Plonu aliejaus sluoksniu patepkite keptuvę, virtas bulves supjaustykite juostelėmis arba griežinėliais. Taip pat susmulkinkite dešreles bei pomidorus. Kiaušinius išsiplakite su jūros druska bei pipirais.
Į aliejumi pateptą keptuvę dėliokite pjaustytas virtas bulves, suformuodami bortelius. Ant bulvių suberkite dešrelių bei pomidorų gabaliukus, pabarstykite juos juodaisiais pipirais ir pašlakstykite aitriųjų paprikų marinatu (marinatą galite keisti baltojo vyno ar aromatiniu actu). Ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 40 min. Tada atidenkite keptuvę, uždėkite ant jos lėkštę, kuri būtų didesnė už keptuvę ir apverskite keptuvę į lėkštę. Po teisybei, buvo sunku, nes mano omletas buvo didelis ir daug sveriantis. Bet pasigirsiu, viskas pavyko puikiai. Tada iš lėkštės atsargiai nuleiskite omletą atgal į keptuvę. Taip nesuardydami omleto apkepsite antrąją pusę.
Vėl uždenkite dangčiu ir kepkite dar 15 - 20 min.
Skanus, sotus patiekalas. Kadangi kepiau didelį ir storą - labai nusibodo ilgas kepimas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą