2012 m. gruodžio 13 d., ketvirtadienis

Greitas žieminis troškinys




Žiemą, kai šviežios daržovės labai pabrangsta, dažnai perku šaldytas daržoves ar jų mišinius. Šį kartą siūlau greitą troškinį su šaldytų daržovių mišiniu.

3 žmonėms:
Kiaulienos faršas 300 gr.
Šaldytų daržovių mišinys "Pavasaris" (žiediniai kopūstai, morkos, briuselio kopūstai, šparaginės pupelės, žirneliai) 1 pakuotė (400 gr.)
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Sultinys 0,5 puodelio
Pomidorų padažas 2 valgomieji šaukštai
Aromatinis actas (galima keisti baltojo vyno actu) 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, maltas imbieras
Aliejaus kepimui

Į verdantį, pasūdytą vandenį sudėkite ryžių maišelius ir virkite 20 min. Kol ryžiai verda, į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite kiaulienos faršą. Pabarstykite mėsą maltais lauro lapais ir kepkite, nuolat maišydami, ant didesnės ugnies. Kai kiauliena apkeps, apšlakstykite ją sojų padažu. Tada į keptuvę suberkite šaldytas daržoves (prieš tai jų neatšildykite) ir apšlakstykite jas aromatiniu ar baltojo vyno actu bei pabarstykite juodaisiais pipirais. Supilkite į keptuvę sultinį, suberkite cukrų bei maltą imbierą. Viską gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite tol, kol išvirs ryžiai. Prieš troškinimo pabaigą sudėkite pomidorų padažą.
Ryžiams išvirus, suberkite juos į keptuvę. Išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite dar 5 min. skoniams susigerti.
Skanus saldžiarūgštis, aštrokas troškinys per pusvalandį. Be jokių pastangų. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą