2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Aštrūs kepti varškėčiai




Labai skanūs, nevaikiški kepti varškėčiai. Juose puikiai dera aštrumas, saldumas ir padažo sūrumas. Jeigu mėgstate bandyti naujus patiekalus, siūlau išsikepti šių varškėčių.

6 dideliems varškėčiams:
Varškėčiams:
Varškė 400 gr.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1 puodelis 
Cukrus 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, aitriosios paprikos (čili) milteliai
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sviestas 50 gr.
Grietinė 100 gr.
Jūros druska

Varškę ištrinkite su kiaušiniais bei jūros druska ir cukrumi. Suberkite aitriosios paprikos miltelius (pagal skonį). Tada, palengva suberkite miltus ir išmaišykite.
Tešla turėtų būti kabinama šaukštu. Paruoštą masę dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir šaukštu formuokite varškėčius. Kepkite iš abiejų pusių, ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.
Kol varškėčiai kepa, antroje keptuvėje pasiruoškite padažą. Ištirpdykite sviestą, gerai pasūdykite ir sudėkite grietinę.
Paruoštą padažą užpilkite ant iškepusių varškėčių ir pateikite.
Man buvo labai skanu. Aitriosios paprikos tiesiog perkelia tradicinį patiekalą į visai kitą lygį.

1 komentaras:

  1. Labai ačiū už pasiūlymą :) . Bet jau sudalyvau žaidime ir net 2 kartus (atsakiau į Skanios mintys bei Dailona klausimus).

    AtsakytiPanaikinti