2013 m. balandžio 30 d., antradienis

Aštrūs vištienos kamuoliukai užkandžiams




Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Labai patogu šiuos kamuoliukus vežtis į iškylas gamtoje. Iš išorės traškūs, viduje minkštutėliai - skaniausiai vartojasi su šaltu alumi.

Malta vištiena (faršas) 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 2 saujos
Sojų padažas
Aitrioji paprika, maltas imbieras
Sezamo sėklų apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, įpilkite sojų padažo ir suberkite nurodytus prieskonius. Paminkykite ir suberkite džiuvėsėlius. Dar kartą perminkykite faršo masę.
Drėgnomis rankomis (masė labai lipni) formuokite kamuoliukus ir apvoliokite juos sezamo sėklose. Apvoliotus dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Aliejaus pilkite šiek tiek daugiau nei įprastai kepant, bet ne tiek, kad kamuoliukai jame plaukiotų. Kepkite ant vidutinės ugnies, vartydami, kol gražiai apskrus.
Blogiausia šių kamuoliukų savybė, kad negali liautis jų valgyt. Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Aš irgi tokius darau, tik kepu orkaitėje. Superinis užkandis vakarėliams su saldžiu čili padažu.
    Mona

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reiks ir man pabandyti orkaitėje išsikepti :)))

    AtsakytiPanaikinti