2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Varškės pyragas su razinomis




Gavau dovanų kondensuoto pieno skardinę ir teko kepti pyragą. Rezultatas labai nustebino - drėgnas, minkštas ir labai skanus. Tešlos sumaišymui sugaišite tik 5 min.

Varškė (9 proc.) 2 pakeliai
Kondensuotas pienas 1 skardinė
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštukas
Didžiosios razinos 150 gr.
Cinamonas

Plakikliu susiplakite kiaušinius iki putų. Supilkite kondensuotą pieną ir dar paplakite. Sudėkite varškę (aš naudojau paprastą, drėgną pakelinę) ir dar šiek tiek pasidarbuokite plakikliu. 
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir iš lėto, maišydami, suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite, berkite cinamono, sudėkite razinas ir dar kartą permaišykite.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą (aš naudojau atsegamais kraštais) ir kiškite į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug 40 min.
Ištraukę iškepusį pyragą, palaukite kol atvės. Pjaustykite tik visiškai atvėsusį.
Man neprireikė jokio padažo pyragui. Iškepė tikrai nesausas. Siūlau pabandyti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą