2013 m. balandžio 19 d., penktadienis

Saldžiarūgščiai vištų ketvirčiai ant ryžių




Vėl jokių pastangų nereikalaujantis patiekalas. Mėgstantiems saldžiarūgštį maistą.

3 žmonėms:
Vištų ketvirčiai 3 vnt.
Ryžiai 2 virimo maišeliai (2 x 100 gr.)
Kiaušiniai 2 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Konservuoti kukurūzai 1 skardinė (425 ml)
Baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai
Marinatui:
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Medus 1 arbatinis šaukštelis
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai

Iš nurodytų produktų susimaišykite marinatą ir užpilkite vištų ketvirčius. Maišykite ragaudami, taip galėsite pasikoreguoti proporcijas pagal save. Palikite vištieną pasimarinuoti bent valandai.
Kol ketvirčiai marinuojasi, pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius. Ryžiams verdant, susiplakite kiaušinius ir susipjaustykite pomidorus griežinėliais. Išvirusius karštus ryžius suberkite į indą, kuriame kepsite (aš naudojau molinuką) ir užpilkite plaktais kiaušiniais. Ant viršaus supilkite konservuotus kukurūzus (su visu skysčiu). Kukūruzus uždenkite pomidorų griežinėliais. Pomidorus pabarstykite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite baltojo vyno actu. Galiausiai ant "statinio" viršaus sudėkite pasimarinavusius vištų ketvirčius ir supilkite marinatą, kuriame jie buvo.
Viską uždenkite ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 40 min. Kai iki kepimo pabaigos bus likusios 10 min., atidenkite ir leiskite ketvirčiams apskrusti.
Namiškiams labai patiko, todėl kepsiu dar ne kartą. Itin skanūs taip paruošti ryžiai (aš naudojau plikytus). Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą