2013 m. gegužės 25 d., šeštadienis

Maltinukai ant kopūstų




Kai reikia pamaitinti minią - siūlau maltinukus ant kopūstų. Maltinukai ant kopūstų labai sultingi ir kvapnūs. Patiekalas skirtas vėsesniems orams. Svarbiausia troškinti "seną", kietą kopūstą.

Miniai žmonių:
Kopūstams:
Kopūstas 800 gr.
Morka 0,5 vnt.
Pomidorų padažas 100 ml
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Vanduo 1 litras
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Kmynai, maltas imbieras, prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/search/label/Prieskoniai 

Maltinukams:
Malta mėsa (faršas) 1 kg.
Kiaušinis 1 vnt. 
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui

Dar reikės:
Bulvės 1 kg.
Jūros druska

Kopūstą susipjaustykite, suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Užkaiskite ir kai tik vanduo užvirs, sudėkite visus nurodytus prieskonius bei griežinėliais pjaustytą morkos gabaliuką. Suberkite cukrų, uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 30 minučių. Tada įpilkite baltojo vyno acto ir vėl uždenkite dar dešimčiai minučių.
Kol kopūstai troškinasi, nusiskuskite ir užsikaiskite bulves. Aš vidutines bulves pjausčiau į 4 dalis ir viriau pasūdytame vandenyje 15 min.
Iš nurodytų produktų (aš naudojau maltą vištieną) formuokite maltinukus ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, tik kol apskrus paviršius.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 40 minučių - supilkite į puodą pomidorų padažą, nusunktas virtas bulves ir viską išmaišykite. Ant viršaus sudėkite apkeptus maltinukus, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 20 min.
Praėjus valandai nuo troškinimo pradžios, išjunkite puodą ir dėliokite maistą į lėkštes.
Siūlau valgyti su grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą