2013 m. liepos 23 d., antradienis

Įdaryta cukinija




Ilgametis mūsų šeimos patiekalas. Lengvai paruošiamas, skanus ir sotus.

3 žmonėms:
Cukinija (nedidelė, bet stora) 1 vnt.
Baltojo vyno actas
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 - 2 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Troškinimui:
Sultinys 1 puodelis
Pomidorų padažas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)

Iš įdarui skirtų produktų susiminkykite kotletinę masę. Aš naudoju kiaulienos faršą.
Cukiniją susipjaustykite storais griežinėliais, juos nulupkite ir išpjaukite sėklas. Taip gausite tuščiavidurius cukinijų "ratukus". Į sėklų vietą prikimškite paruoštos kotletinės masės.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite įdarytus cukinijų "ratukus". Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant kiekvieną "ratuką" pašlakstykite šlakeliu baltojo vyno acto.
Kai tik viskas apkeps, supilkite karštą sultinį. Sultiniui užvirus, suberkite visus nurodytus prieskonius ir įdėkite pomidorų padažo. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 - 30 min.
Siūlau valgyti su virtomis bulvėmis ir grietine.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą