2013 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis

Užkepėlė su šparaginėmis pupelėmis




Sezoninė užkepėlė, kai daržovės atkeliauja tiesiai iš daržo, o orai atvėsta.

3 žmonėms:
Kiaulienos faršas 300 gr.
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Pievagrybiai (dideli) 5 vnt.
Bulvės (vidutinės) 4 - 5 vnt.
Šparaginės pupelės 250 gr.
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti lauro lapai
Aliejaus kepimui

Šparaginėms pupelėms nukarpykite galus, didesnes kirpkite pusiau. Šviežias bulves gerai nuplaukite ir supjaustykite į 4 dalis, jų skusti nereikia. Paruoštas daržoves suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Išvirus nusunkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite faršą. Pabarstykite visais nurodytais prieskoniais ir kepkite maišydami, kad faršas subyrėtų gabaliukais. Sudėkite stambiais gabalais laužytus pievagrybius bei supjaustytus pomidorus. Berkite dar juodųjų pipirų, jūros druskos išmaišykite ir troškinkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu, 15 min.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kepimo inde (aš naudojau molinuką) susluoksniuokite puodo bei keptuvės turinius. Ant dugno berkite pusę bulvių/šparaginių pupelių ir jas užpilkite keptuvės turiniu, tada suberkite likusią puodo turinio dalį. Pabarstykite fermentiniu sūriu. Kiškite į orkaitę ir pamirškite užkepėlę pusvalandžiui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą