2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Pyragas su mėsos ir daržovių įdaru




Skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Itin paprastai paruošiamas.

Tešlai:
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Įdarui:
Kiaulienos faršas 400 gr.
Pomidorai (vidutiniai) 2 vnt.
Raudonoji paprika ( vidutinė) 1 vnt.
Raudonojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Viršaus pabastymui:
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius iki putų. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų, druską ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį, tada viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite faršą ir pabarstykite jūros druska bei juodaisiais pipirais. Kepkite maišydami, kad faršas subyrėtų gabaliukais. Faršui apskrudus, į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą raudonąją papriką bei smulkintus pomidorus. Vėl pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais, supilkite raudonojo vyno actą. Viską išmaišykite, keptuvę uždenkite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 15 min.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Ant viršaus atsargiai užpilkite keptuvės turinį (su visomis atsiradusiomis sultimis) ir įdarą uždenkite likusia tešla. Pyrago viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu (aš naudojau Ementalio tipo sūrį).
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min. Ištraukę leiskite truputį pravėsti, tada pjaustykite.
Skanaus :)
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą