2013 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

Vištų kumpeliai su daržovėmis




Labai rekomenduoju. Sotu, bet neapsunkina skrandžio.

2 žmonėms:
Vištienai:
Vištų kumpeliai 4 vnt.
Medus 1 valgomasis šaukštas
Garstyčios (aštrios) 1 valgomasis šaukštas
Raudonojo vyno actas 3 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai
Kukurūzams:
Saldžiųjų kukurūzų burbuolės 2 vnt.
Sviestas
Jūros druska
Likusiam garnyrui:
Šparaginės pupelės 100 gr.

Vištų kumpelius pasūdykite bei papipirinkite. Sumaišykite medų, garstyčias, raudonojo vyno actą ir užpilkite ant kumpelių. Palikite pasimarinuoti bent valandai.
Praėjus nurodytam laikui, vištieną (su visu marinatu) kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 30 - 35 min.
Kol kumpeliai kepa, pasiruoškite garnyrą. Gilioje keptuvėje užvirkite vandenį ir sudėkite nuplautas, bet neluptas kukurūzų burbuoles. Vandens jokiu būdu nesūdykite. Ten pat sumeskite ir šparagines pupeles,kurioms prieš tai nukarpykite galus. Virkite 10 min.
Po 10 min kiaurasamčiu išgriebkite daržoves ir išpilkite vandenį. Šparagines pupeles įmeskite į iškepusių kumpelių padažą. Ir kol jos prisigers skonio, pabaikite ruošti kukurūzus.
Virtas kukurūzų burbuoles nulupkite. Toje pačioje keptuvėje, kurioje virėte, išlydykite gabaliuką sviesto, sudėkite kukurūzus. Pasūdykite ir vartydami apvoliokite svieste taip, kad pasidengtų visa burbuolė. Kai tik padengsite kukurūzų burbuoles sviestu ir druska - dėliokitės viską į lėkštes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą