2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

Azija dvelkiantys žuvies kotletai




Skanūs tiek karšti, tiek šalti. Gal kitą kartą dar eksperimentuočiau su padažu. Nes atsirado padažas skubiai, paragavus, kad kotletai sausoki.



10 - čiai mažų kotletukų:
Juodadėmės menkės filė kotletams 450 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Sojų padažas (šviesusis), žuvies padažas, citrinos sultys, maltas imbieras
Aliejaus kepimui
Padažui:
Medus 0,5 arbatinio šaukštelio
Sojų padažas (šviesusis) 2 arbatiniai šaukšteliai
Žuvies padažas 1 arbatinis šaukštelis
Baltojo vyno actas 3 - 4 arbatiniai šaukšteliai

Juodadėmės menkės filė kotletams (taip ir vadinasi, pakuotę radau maximoje) atšildykite ir pašlakstykite visais padažais, išspauskite citrinos sulčių, berkite malto imbiero. Aš sunaudojau nedidelės sultingos citrinos trečdalį. Palikite žuvies masę pasimarinuoti bent valandai.
Praėjus nurodytam laikui, į žuvies masę muškite kiaušinį ir berkite džiūvėsėlių tiek, kad galėtumėte rankomis formuoti kotletus. Džiuvėsėlių sunaudojau gal 2 - 3 saujas. Masė buvo drėgna, bet nelipni.
Formuokite mažus kotletukus (dideli linkę suirti) ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol apskrus.
Padažui sumaišykite visus ingredientus ir pakaitinkite porą minučių. Nuimkite nuo ugnies ir šaukštu apliekite kiekvieną kotletuką.
Siūlau karštus valgyti su ryžiais, šaltus su daržovėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą