2013 m. spalio 7 d., pirmadienis

Kepuriukai su kalafiorų įdaru




Vienos skaniausių kalorijų paskutiniu metu. Namiškiai taip pat liko sužavėti. Padažas patiekalui yra netikras tzatziki. Netikras, nes be česnako. Mes jo tiesiog nemėgstam :)



6-7 labai dideliems kepuriukams:
Vištienos faršas 1 kg
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Kalafioras 1 nedidelė galva
Sūris su mėlynuoju pelėsiu 100 gr.
Fermentinis sūris
Jūros druska, juodieji pipirai, malti čili pipirai
Padažui:
Graikiškas jogurtas 200 gr.
Agurkas 1/3 vidutinio ilgavaisio
Citrinos sultys 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai

Vištienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais ir atsidėkite į šoną.
Puode užvirkite pasūdytą vandenį (druskos berkite labai simboliškai, nes bus dedamas sūris, kuris savaime sūrus) ir suberkite supjaustytą kalafioro galvą (tiesiog išskirstykite žiedynais). Virkite 20 min., nusunkite, tada į puodą suberkite gabaliukais sulaužytą pelėsinį sūrį. Viską sutrinkite bulvių trintuve, berkite juodųjų pipirų ir permaišykite kalafiorų - sūrio masę.
Į vištienos faršą su prieskoniais muškite kiaušinį ir berkite maždaug porą saujų džiuvėsėlių. Susiminkykite kotletinę masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Atsignybkite po gabaliuką kotletinės masės ir ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos suformuokite "dubenėlius". Į juos dėkite kalafiorų - sūrio "košės" ir viską uždenkite fementinio sūrio riekelėmis (aš naudojau "Goudos" sūrį). Paruoštą skardą kiškite į orkaitę ir kepkite maždaug 35 min.
Kol kepuriukai kepa, pasiruoškite padažą. Per "burokinę" tarką sutarkuokite gabalą agurko, pabarstykite tarkius druska ir kuriam laikui palikite ramybėje. Praėjus kokioms 10 min., nuspauskite ir išpilkite atsiradusį skystį. Sumaišykite nuspaustą tarkuotą agurką su šaltu graikišku jogurtu (Aš rinkausi liesą. Ačiū Dievui, didžiosiose maximose jau yra iš ko rinktis :) ). Supilkite citrinos sultis, berkite dar druskos bei juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Citrinos sulčių, druskos, pipirų pilkite/berkite ragaudami, nes skonis vis tik individualus dalykas. Kol kepuriukai iškeps, netikrą tzatzikį laikykite šaldytuve.
Man vieno didelio kepuriuko su padažu visiškai pakako pasisotinti. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą