2014 m. vasario 12 d., trečiadienis

Sūdytos skumbrės pyragas




Kas porą savaičių turiu galimybę gauti sūdytos skumbrės. Labai dėkinga ją parduodančiam žmogui, nes žuvis tiesiog tirpsta burnoje. Jei ir jūs randate pirkti skanios sūdytos skumbrės arba ją sūdotės patys, tuomet siūlau sūdytos skumbrės pyragą.




Pagrindui:
Bulvės (didelės) 4 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 2 saujos
Jūros druska
Sviesto kepimo formos patepimui
Įdarui:
Sūdytos skumbrės (vidutinės) 2 vnt.
Viršui:
Varškė (nerūgšti) 400 gr.
Grietinė (riebi) 2 valgomieji šaukštai

Bulves sutarkuokite per burokinę tarką (nusunkti nereikia), įmuškite kiaušinį, berkite miltų, pasūdykite ir viską išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu (aš naudojau apvalią) ir išklokite formos dugną bei kraštus bulvių mase. Žodžiu, kepkite tokį bulvinį dubenėlį.
Paruoštą formą kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite kol bulvinis dubenėlis gražiai apskrus (maniškis kepė apie 45 min.).
Bulviniam pagrindui iškepus, jį atsidėkite į šoną kol atvės. Kai atvės, atsargiai išimkite iš kepimo indo.
Kol pagrindas vėsta, išdarinėkite sūdytas skumbres ir gautas file susipjaustykite gabaliukais.
Atvėsusį bulvinį pagrindą padenkite supjaustyta sūdytos skumbrės file.
Nerūgščią varškę ištrinkite su grietine. Aš naudojau 2 pakelius lenkiškos varškės t.y 460 gr., bet man pasirodė šiek tiek per daug varškės kremo, todėl siūlau imti mažesnį kiekį. Jei reikia, varškę pasūdykite (man nereikėjo).
Varškės kremą tiesiog šaukštu dėliokite ant skumbrės, visiškai padengdami paviršių. Paruoštą pyragą palikite "susistovėti" bent valandai.
Skanaus :)

 

2 komentarai:

  1. Atsižvelgiant į gaminusių pastabas, norėčiau paminėti, kad parduotuvinės sūdytos skumbrės gali būti per sūrios. Jas reiktų pamirkyti prieš naudojant pyragui. :)

    AtsakytiPanaikinti