2016 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Duonos - varškės pyragas




Be pastangų paruošiamas pyragas. Visiška improvizacija, kuri dingo iš virtuvės be pėdsakų. Produktų daug, bet juos tiesiog reikia sudėti į vieną skardą.

Pagrindui:
Brioche duona su šokolado gabaliukais 6 riekės
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 1 valgomasis šaukštas
Varškės masei:
Varškė (riebi) 500 gr.
Sviestas (sūdytas) 100 gr.
Džiovintos slyvos 100 gr.
Sausas pudingas 1 pakelis
Cinamoninis cukrus, cukrus, Garam masala prieskoniai
Cukraus pudros viršaus pabarstymui




Kiaušinius išplakite su pienu. Brioche duoną su šokolado gabaliukais (jei tokios nerandate, naudokite brioche bandeles) pamirkykite plakinyje ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Slyvas nuplaukite ir pasmulkinkite. Į dubenį dėkite visus varškės masei nurodytus produktus ir prieskonius (sviestas turėtų būti minkštas, kambario temperatūros). Patrinkite, kad viskas susimaišytų (aš tiesiog naudojau bulvių trintuvę). Pudingą ir cinamoninį cukrų naudojau Dr.Oetker. Cinamoninio cukraus dėjau visą pakelį, paprasto cukraus dėjau 1 valgomąjį šaukštą, bet saldumą reguliuokitės ragaudami.
Paruoštą varškės masę dėkite ant duonos pagrindo ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje (su "vėjeliu", be jo temperatūra turėtų būti 190 laipsnių) apie valandą.
Pravėsusį pyragą barstykite cukraus pudra.
Drėgnas, sotus ir kitoks nei įprasta.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą