2016 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Kiaušinis be lukšto





Žinau, kad baisingai apleidau tinklalapį, net į Skonių blogą nebekeliu receptų. Tiesa ta, kad dažnai maitinamės Stir fry variacijomis, todėl nelabai jas ir fotografuoju. Greitas naminis netikras "kinų" maistas - man pats tas po sunkios darbo dienos.
Per šventes vis dar susikaupiu pagaminti įdomiau. Šių Šv. Velykų pusryčiams namiškiams pasiūliau kiaušinius be lukšto. Juos pasiruošti visai lengva. Pateikiau pagal namiškių skonį - su grybu ir rūkyta lašiša.

3 žmonėms:
Portobello grybai (UK jie vadinami "Flat mushrooms") 3 vnt.
Sojų padažas (light)
Juodieji pipirai
Kiaušiniai 3 vnt.
Actas (9 proc.) 1 valgomasis šaukštas
Rūkyta lašiša 3 didesni griežinėliai





Grybus pabarstykite juodaisiais pipirais, pašlakstykite sojų padažu ir kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (aš kepiau su "vėjeliu"). Kepkite 10 - 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, traukite grybus iš orkaitės, atsidėkite į šoną ir pasiruoškite kiaušinius. Į užvirusį, bet jau nekunkuliuojantį vandenį įpilkite šaukštą acto. Į dubenėlį atsargiai įmuškite kiaušinį (kad trynys nesuirtų). Puode su actu šaukštu įsukite sūkūrį ir į jį įleiskite kiaušinį iš dubenėlio (vienu kartu ruoškite po vieną kiaušinį). Palikite 3 min.
Tuo metu ant keptos grybo kepurėlės dėkite rūkytos lašišos (aš naudojau Honey & Applewood Smoked Scottish Salmon). Praėjus nurodytam laikui, atsargiai ištraukite kiaušinį ir uždėkite ant lašišos.
Kartokite su kitu kiaušiniu: išsukite sūkūrį, įleiskite kiaušinį ir laukite 3 min.
Rekomenduoju, labai paprastai paruošiama ir skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą