2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

"Itališkos" salotos




Salotų receptą senais gerais laikais gavau iš kambariokės Ingridos, o ji, savo ruožtu, nusižiūrėjo jį tuometinėje darbovietėje.

Makaronai "sraigteliai" 1 pakelis (400 gr.)
Pomidorai (maži) 5 vnt.
Marinuoti agurkai (dideli) 3 vnt.
Kumpis (karšto rūkymo) 200 gr.
Sūris (fermentinis) 200 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai.

Pasūdytame vandenyje išsivirkite makaronus. Svarbiausia jų nepervirkite, makaronai turėtų būti kietoki. Virdami galite įpilti šaukštą aliejaus (aš nepilu). Makaronus renkuosi itališkus. Išvirtus makaronus nusunkite ir palikite atvėsti. Kol makaronai aušta - stambiais kubeliais susipjaustykite kumpį (naudojau Panevėžio file), sūrį (mano buvo Goudos), agurkus (naudojau aštrius). Pomidorus supjaustykite riekelėmis. Susmulkintus produktus sumaišykite su makaronais, kol makaronai dar šilti (ne karšti, bet ir ne iki galo atvėsę). Viską pabarstykite juodaisiais pipirais, įdėkite majonezo ir išmaišykite. Aš naudoju "Daumantų" majonezą.
Labai skanios ir sočios salotos, puikiai tinkančios pietums.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą