2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Kiauliena Gua Bao



Pačią idėją nusižiūrėjau SM forume nuo forumietės Evelincik, paskui keičiau pagal savo skonį. Vienas mano mėgiamiausių patiekalų.

3 žmonėms:
Kiauliena (neriebi) 500gr.
Sojų padažas (šviesusis) 2 - 3 valgomieji šaukštai
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui:
Baltymai 2 - iejų kiaušinių
Krakmolas (bulvių) 3 valgomieji šaukštai
Padažui:
Sojų padažas (šviesusis) 6 valgomieji šaukštai
Medus (natūralus) 2 arbatiniai šaukšteliai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Santa Marija aštrus padažas "Pepper Sauce" 1 arbatinis šaukštelis
Krakmolas (bulvių) 1 valgomasis šaukštas
Maltas imbieras 
Garnyrui
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Tryniai 2 - iejų kiaušinių
Sultinio kubeliai
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite nedideliais, plonais gabaliukais ir apipylę sojų padažu palikite marinuotis. Kol kiauliena marinuojasi - pasiruoškite mėsos apvoliojimui skirtą masę. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių (trynius atsidėkite garnyrui, apkepsite su ryžiais) ir išplakite šluotele. Plakant baltymus - suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
Į nedidelį virimo puodą supilkite visus padažui skirtus produktus. Malto džiovinto imbiero aš beriu "ant šaukštuko galo". Padažą gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir pasistatykite puodą patogioje vietoje (netoli keptuvės, kurioje kepsite kiaulieną).
Garnyrui skirtus ryžius užsikaiskite virti su sultinio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus, kiaulienos gabaliukus mirkykite į baltymų - krakmolo masę ir po vieną dėkite į įkaitusį aliejų. Dėdami palikite tarpus, kad gabaliukai nesuliptų (viską iškepsite per kelis kartus) ir kepkite ant mažiausios ugnies (dangčio uždėti nereikia). Kai viena partija iškeps, išgriebkite gabaliukus kiaurašaukščiu (tuo geru daiktu su skylutėmis :) ) ir sudėkite į puodą su padažu. Sudėkite kitą kiaulienos porciją į keptuvę, o puode esančius iškeptus gabaliukus pamaišykite šaukštu, kad visi pasidengtų padažu.
Kai visa kiauliena atsidurs puode su padažu, į keptuve supilkite išplaktus trynius ir suberkite virtus ryžius. Maišydami, ryžius kepkite kokias 3 - 4 minutes. Tada įjunkite puodą su kiaulieną ir pakaitinkite, ant mažiausios ugnies, 1 - 2 minutes.
Dėkite į lėkštes apkeptus ryžius, per vidurį padarykite duobutę ir į ją sudėkite kiaulieną su padažu.
Šitaip paruošta kiauliena nebus traški. Jei nori traškios - iškeptus kiaulienos gabaliukus pasidėkite į šoną. Sumaišykite su pakaitintu padažu tik prieš pat paduodant į stalą.
Knisliavos aišku yra, bet labai skanu. Su pasiruošimu, patiekalo pagaminimui sugaištu maždaug valandą. Prie kiaulienos Gua Bao labai tinka šviežių kopūstų salotos (su acto - aliejaus užpilu). Darbštūs žmonės tikriausiai salotų pasiruošia patys, bet aš tiesiog parsinešu iš parduotuvės. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą