2012 m. balandžio 20 d., penktadienis

Saldžiarūgštė aštri vištos krūtinėlė





Patiekalas mėgstantiems saldžiarūgštį maistą ir nevengiantiems aštrumo.


Vištos krūtinėlė (didelė)
Bulvės
Sojų padažas (šviesusis)
Aitriųjų paprikų aliejus "Drogheria" (Peperoncino)
Marinatui :
Garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
Medus 1 arbatinis šaukštelis
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai


Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus ir ištrinkite vištos krūtinėlę. Palaikykite, mažiausiai, 2 valandas. Kol krūtinėlė marinuojasi - nusiskuskite bulves (bulvių kiekis priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus). Nuskustas vidutinio dydžio bulves supjaustykite į keturias dalis ir apšlakstykite sojų padažu.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - užpilkite ant vištos krūtinėlės 1 arbatinį šaukštelį "Drogheria" aitriųjų paprikų aliejaus (Peperoncino). Sudėkite  krūtinėlę ir bulves į kepimo rankovę (nepamirškite rankovės subadyti) ir kiškite į orkaitę. Pamirškite maistą maždaug 40 - iai minučių. Praėjus nurodytam laikui (per kurį, tikiu, kad nuveikėte ką nors įdomaus), traukite viską lauk ir dėkitės į lėkštes.
Nepamirškite garnyrui pasipjaustyti daržovių. Skanaus :)













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą