2012 m. balandžio 20 d., penktadienis

Kiaulienos troškinys su pievagrybiais

Sotus ir paprastas troškinys - patikimai ir skaniai užpildantis skrandžius. Jo gaminimui prireiks didelės ir gilios keptuvės - troškintuvo.

3 žmonėms
Kiauliena 500 gr.
Pievagrybiai 250 gr.
Bulvės (vidutinio dydžio) 4 - 5 vnt.
Pomidorų padažas
Grietinė
Sultinio kubelis, juodieji pipirai, jūros druska, raudonoji (saldžioji) paprika, chmeli - suneli, malti lauro lapai
Aliejaus kepimui

Kiauliena supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pabarstykite nurodytais prieskoniais (išskyrus sultinio kubelį). Palikite šiek tiek pasimarinuoti. Kol kiauliena marinuojasi - nusiskuskite bulves, nusiplaukite ir tiesiog rankomis sulaužykite pievagrybius (stambiais gabalais). Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite kiaulienos gabaliukus ir maišydami apkepkite, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Tada sudėkite laužytus pievagrybius ir nedideliais kubeliais smulkintas bulves. Sumažinkite ugnį iki minimalios ir įpilkite stikline sultinio (aš tam panaudoju kubelį). Kai tik sultinys užvirs - įdėkite 3 - 4 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 - 25 minutes. Nepamirškite kartais atidengti ir pamaišyti. Praėjus nurodytam laikui - sudėkite 2 - 3 valgomuosius šaukštus grietinės, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Palikite uždengtą keptuvę dar dešimčiai minučių "pailsėti" ant viryklės.
Troškinių gaminimui nuolat naudoju gilią "Tefal" keptuvę. "Vieno puodo" (šiuo atveju "vienos keptuvės") patiekalai ne tik skanūs, bet ir sutaupo laiko - nereikia plauti krūvos nešvarių puodų.
Šis troškinys labiau tinkamas šaltuoju metų laiku.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą