2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Seni geri makaronai




Šiuos makaronus gamindavomės kokią 6 ryto, parbėgusios iš eilinio vakarėlio. Seni studentiški laikai :). Labai skanūs ir itin greitai paruošiami.

3 žmonėms
Makaronai 1 pakelis (400 gr.)
Kumpis (karšto rūkymo) 200 gr.
Raudonoji saldžioji paprika (didelė) 1 vnt.
"Bolognese" padažas
Tarkuotas fermentinis sūris
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai, jūros druska
Aliejaus kepimui

Užsikaiskite virti makaronus su sultinio kubeliais. Aš dažniausiai naudoju itališkus "vamzdelių" makaronus. Kol makaronai verda - kubeliais susipjaustykite papriką ir kumpį. Berkite kubelius į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pabarstykite keptuvės turinį juodaisiais pipirais, jūros druska ir maišydami kepkite, ant vidutinės ugnies, 5 - 7 minutes. Tada į keptuvę dėkite "Bolognese" padažą. Aš, kaip tinginė, dedu pirktinio maždaug 5 - 6 valgomuosius šaukštus. Sumažinkite ugnį iki minimalios ir patroškinkite 2 minutes. Į keptuvę supilkite išvirtus ir nusunktus makaronus, ir viską išmaišykite. 
Makaronus dėliokite į lėkštes ir dosniai užberkite tarkuoto sūrio. Aš  dažniausiai naudoju Džiugo sūrį.
Labai džiaugiuosi, kad kažkokiam geram žmogui šovė į galvą pardavinėti tarkuotą sūrį. Šiam patiekalui ruošti sugaišite vos penkiolika minučių. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą