2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Paprastoji višta su obuoliais



Šitaip vištą kepu nuolat. Pati paprasčiausia vištytė, labai sultinga ir skani.

Višta 1 vnt.
Obuoliai (rūgštūs)
Grietinė
Bulvės
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika

Vištą ištrinkite nurodytais prieskoniais, aptepkite grietine ir palikite pasimarinuoti kiek galima ilgiau (mažiausiai porai valandų). Aš aptepimui naudojau "Jogurtinę" grietinę. Nepamirškite prieskoniais ištrinti ir vidaus (pilvo ertmės). Kai jau višta pasimarinuos - nusiskuskite bulves (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus). Didesnes bulves pjaukite pusiau, mažesnių nepjaustykite. Bulves pabarstykite jūros druska ir, uždėję grietinės, rankomis patrinkite bulvių puseles, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Nusilupkite obuolius, išpjaukite graužtukus (o gal reiktų rašyti sėklalizdžius?) ir supjaustykite dideliais kubeliais. Obuolių kubelius sugrūskite į vištos pilvo ertmę ir "užsekite" angą dantų krapštukais.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Paruoštą vištą su bulvėmis kiškite į kepimo rankovę (nepamirškite rankovės subadyti), dėkite į orkaitę ir pamirškite kuriam laikui. Kepimo laikas priklauso nuo vištos svorio - 1 kilogramą vištos kepu maždaug valandą.
Kai praeina nustatytas laikas, vištą ištraukite ir atsargiai prakirpkite rankovę (iš rankovės eis karštas garas - nenusisvilinkite). Višta bus minkštutė - kojas galėsite atskirti tiesiog šaukštu. Ištraukite dantų krapštukus. Dėliokite lėkštėje vištieną, bulves, įdėkite obuolių masės iš vištos pilvo. Viską užpilkite atsiradusiomis vištos sultimis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą