2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Kalakutienos kotletai su sūriu




Iš išorės traškūs, o viduje itin sultingi. Greitai ir paprastai paruošiami.





3 žmonėms:
Malta kalakutiena 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas
Krakmolas 2 saujos
Fermentinis sūris
Džiūvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, maltas imbieras
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sultinys 1 puodelis
Grietinė 100 gr.
Krakmolas 1 valgomasis šaukštas





Maltą kalakutieną pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą ir krakmolą. Suminkykite viską į vieną masę.
Fermentinį sūrį susipjaustykite storais kubeliais. Kabinkite kalakutienos masės, išplokite blynelį, ant jo uždėkite fermentinio sūrio kubelį ir formuokite kotletą. Kadangi masė itin lipni - viską darykite šaltu vandeniu sudrėkintomis rankomis.
Suformuotus kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvėje įkaitusį aliejų. Kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus, tada atsargiai apverskite.
Kol kotletai kepa - pasiruoškite padažą. Tam prireiks antros keptuvės. Sultinį, iš kubelio, aš pasiruošiu prieš pradedant gaminti, nes padažui naudoju atvėsusį.
Į šaltą sultinį dėkite valgomąjį šaukštą krakmolo ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada sudėkite grietinę, išmaišykite ir pilkite į įkaitusią keptuvę. Kaitinkite, maišydami, kol padažas sutirštės.
Kalakutienos kotletus dėliokite į lėkštes ir užpilkite paruoštu padažu.
Aš valgau su bulvių koše. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą