2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Vištiena obuoliuose




Saldžiarūgščio skonio, praktiškai jokio darbo nereikalaujantis patiekalas. Itin aromatingas ir sultingas.

3 žmonėms:
Vištos kumpeliai 6 vnt.
Obuoliai (kuo didesni) 6 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aromatinis actas (galima keisti baltojo vyno actu)
Marinatui:
Sojų padažas 5 valgomieji šaukštai
Bruknių uogienė 2 valgomieji šaukštai
Aromatinis actas (vėlgi galite keisti baltojo vyno actu) 3 valgomieji šaukštai

Susimaišykite marinatą iš nurodytų produktų (maišykite ragaudami ir keiskite proporcijas pagal save) ir užpilkite juo vištos kumpelius. Palikite pasimarinuoti bent porai valandų.
Obuoliams nupjaukite viršų, išpjaukite sėklas (nepradurkite dugno) ir pasidarykite "puodelius". Aš obuolių nelupu. Jų vidų patrinkite jūros druska, juodaisiais pipirais, raudonąja (saldžiąja) paprika ir pašlakstykite aromatiniu actu.
Vištos kumpelius kiškite į paruoštus obuolius ir išdėliokite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Užpilkite ant viršaus likusį marinatą, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 40 min. (15 min. kepimas "viršus - apačia" ir 25 min. kepimas " iš apačios").
Aš valgau su ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą