2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Kalafiorų užkepėlė



Vienas iš mano ilgamečių patiekalų. Soti ir skani užkepėlė.

3 - 4 žmonėms:
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Raudona paprika (didelė) 1 vnt.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Kiaulienos faršas 500 gr.
Bulvės (didelės) 3 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Aromatizuotas actas (galima keisti baltojo vyno actu) 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili milteliai, malti lauro lapai
Aliejaus kepimui




Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais ir atsidėkite į šoną. Kalafiorą išskirstykite žiedynais, bulves nusiskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, papriką taip pat susipjaustykite kubeliais. Užsikaiskite puodą vandens ir keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Į įkaitusią keptuvę sudėkite kiaulienos faršą ir kepkite maišydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Puode vandenį pasūdykite ir jam užvirus, suberkite bulves bei kalafiorą. Virkite 10 - 15 min., paskui nusunkite.
Faršui apskrudus, į keptuvę suberkite raudonosios paprikos kubelius ir dar kelias minutes pakepkite. Tada, tiesiog virš keptuvės, stambiai supjaustykite pomidorus. Įberkite jūros druskos, juodųjų pipirų, supilkite aromatinį actą bei pomidorų padažą. Viską gerai išmaišykite, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvę išjunkite ir susiraskite indą, skirtą kepimui orkaitėje (aš naudojau molinuką). Mintyse keptuvės, puodo turinius bei fermentini sūrį padalinkite pusiau. Į kepimo indą supilkite pusę puodo turinio (bulvės ir kalafiorai), ant jo užpilkite pusę keptuvės turinio (faršas, paprika, pomidorai) ir pabarstykite puse turimo fermentinio sūrio. Pakartokite sluoksniavimą ta pačia eiga (paskutinis sluoksnis - sūris) ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kaitinimas "iš viršaus"). Kepkite 20 - 25 min., kol sūris gražiai apskrus.
Aromatizuotą actą aš gaminuosi pati.
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/09/aromatizuotas-actas.html
Jo taip pat galite įsigyti didesniuose prekybos centruose arba tiesiog keiskite baltojo vyno actu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą