2012 m. spalio 2 d., antradienis

Sibiro barščiai




Pirmą kartą Sibiro barščių paragavau buvusioje "Šešupėje". Kadangi paliko įspūdį - pagrindines sudedamąsias dalis pamenu iki šiol. Taigi atgaminau Sibiro barščius pagal save. Skanūs, kvapnūs ir sotūs. Bus verdami dažnai :)

Kopūstas 600 gr.
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Marinuotų burokėlių sunka 1 stiklinė
Prieskonių mišinys sriuboms:
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html
Frikadelėms:
Kiaulienos faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Manų kruopos ar džiūvėsėliai 
Prieskonių mišinys maltai mėsai:
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html

Užsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiūvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 10 minučių.
Kol viskas verda - susipjaustykite kopūstą ir bulves. Praėjus nurodytam laikui, suberkite kopūstą į puodą ir virkite dar 10 min. Tada sudėkite bulves ir toliau virkite 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 30 min. - supilkite marinuotų burokėlių sunką, užvirkite ir išjunkite puodą.
Palikite išjungtą puodą 10 min ant viryklės "susistovėti".
Marinuotų burokėlių sunką aš gaunu tiesiog nusunkusi stiklainiuką (tirščius suvalgom su antraisiais patiekalais). Taip pat galite naudoti lenkišką koncentratą barščiams (užsienyje jo būna lenkiškų prekių parduotuvėse).







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą