2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Salotomis įdaryti lietiniai



Labai skani alternatyva tortilijoms ar panašiems suktinukams (wraps).
Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį).
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/02/aksominiai-blyneliai.html





Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Salotoms:
Virtas vištos ketvirtis 1 vnt.
Pekino kopūstas 300 gr.
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Ilgavaisis agurkas 1/3 vnt.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai

Salotoms - visas daržoves supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Vištos ketvirtį nukaulinkite ir mėsą sudėkite į daržoves. Įdėkite majonezo ir viską permaišykite.
Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje.
Įdarą dėkite ant šiltų lietinių, susukite ir iš karto valgykite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą