2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Užkandiniai lietiniai



Labai greitai dingstantis užkandis. Didžiausias darbas - išsikepti lietinių. Visa kita paruošiama per kelias minutes.
Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį). Mano skoniui, jie tobuli :)
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/02/aksominiai-blyneliai.html






Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Užtepas:
Kėdainių "Tunas sumuštiniams su žirneliais" 1 indelis






Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje, ant nedidelės ugnies.
Šiltus lietinius aptepkite tuno užtepu su žirneliais ir susukite į ritinėlį. Palikite ritinėlius pastovėti, kol atvės.
Kai lietinių ritinėliai atvės - supjaustykite juos, aštriu peiliu, norimo dydžio gabaliukais. 
Skanaus :)



2 komentarai:

  1. Labas :) Kviečiu pažaisti blogerių žaidimą, plačiau čia http://skaniosmintys.wordpress.com/2012/12/03/blogeriu-zaidimas-11/

    AtsakytiPanaikinti