2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Troškintos kalakutų užpakalinės dalys (uodegos)




Visai netyčia "Maximoje" aptikau kalakuto užpakalinių dalių pakuočių. Iš smalsumo pasiėmiau ir tikrai nepasigailėjau - buvo labai skanu.

3 žmonėms :
Kalakuto užpakalinės dalys (uodegos) 700 gr. pakuotė (3 vnt.)
Perlinės kruopos 2 virimo maišeliai
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai, sultinio kubeliai
Sultinys 0,5 litro
Užpakalinių dalių marinavimui:
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika

Kalakutų užpakalius, atsiprašau, užpakalines dalis ištrinkite nurodytais prieskoniais ir pamarinuokite kelias valandas. Kol mėsa marinuojasi, išsivirkite perlines kruopas su sultinio kubeliais (aš viriau 30 minučių). 
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kalakutieną. Kepkite pavartydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Apskrudusią mėsą užpilkite sultiniu (aš, aišku, pilu iš kubelių), kai tik sultinys užvirs - sudėkite pomidorų padažą, actą, cukrų ir pipirus. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu maždaug 10 minučių. Tada suberkite virtas perlines kruopas, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug valandą. Protarpiais vis prieikite pamaišyti, kai tik skystis išgaruos - išjunkite.
Dažnai maišyti nėra jokio reikalo - patiekalo priežiūrai naudojau TV reklamines pertraukėles. Nepamirškite pasipjaustyti daržovių garnyrui. Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Sveiki. Lyg nujausdama šiandien nusipirkau kelias kalakutų uodegytes :) Visada jas paprasčiausiai išvirdavau, bet netikėtai aptikus šį Jūsų receptą pabandysiu gaminti b8tent taip. Atrodo labai skaniai! Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti