2013 m. liepos 17 d., trečiadienis

Saldžiarūgščiai vištų skilveliai




Ilgas troškinimas visai atsiperka. Skilveliai buvo minkšti ir kvapnūs.

3 porcijoms:
Vištų skilveliai 350 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Cukinija (jauna vidutinio dydžio) 1 vnt.
Marinuoti peperoncini pipirai (maži) 6 vnt.
Sojų padažas
Marinuotų peperoncini marinatas
Aliejaus kepimui
Užpilui
Vanduo (verdantis) 300ml
Maltas imbieras
Medus 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas 3 valgomieji šaukštai
Marinuotų peperoncini marinatas 2 valgomieji šaukštai

Vištų skilvelius apšlakstykite sojų padažu ir trupučiu marinuotų peperoncini marinato, palikite pasimarinuoti kelioms valandoms ar per naktį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite pasimarinavusius skilvelius. Apkepkite ant vidutinės ugnies maišydami. Užpilo ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę ant apkeptų skilvelių. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 50 min.
Šparaginėms pupelėms nukarpykite galus, dideles kirpkite pusiau. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Marinuotus peperoncini pipirus padalinkite į kelias dalis.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę suberkite visas daržoves ir troškinkite dar 30 min. Kartais prieikite pamaišyti.
Praėjus 1.20 val. nuo troškinimo pradžios išjunkite keptuvę ir dėliokitės į lėkštes.
Lengvas ir skanus patiekalas. 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą