2013 m. liepos 14 d., sekmadienis

Vegetariška užkepėlė




Patiks ne tik vegetarams. Dideliems mėsėdžiams šią užkepėlę siūlau kaip garnyrą.

3 didelėms porcijoms:
Šparaginės pupelės 500 gr.
Šviežios bulvės 500 gr.
Grietinė 200 gr.
Tepamasis pelėsinis sūris Memel Blue su prieskoniais 0,5 indelio
Tarkuotas fermentinis sūris 150 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai

Mažas šviežias bulves gerai nuplaukite, didesnes pjaukite pusiau. Šparaginių pupelių galus nukarpykite, itin dideles irgi kirpkite pusiau. Paruoštas daržoves suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, nukoškite ir suberkite daržoves į kepimo indą (aš naudojau molinuką). Pabarstykite viską juodaisiais pipirais. Sumaišykite grietinę su tepamuoju sūriu ir užpilkite ant karštų daržovių. Gausiai apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 20 min.
Šparaginės pupelės išlieka traškios ir puikiai dažosi į atsiradusį padažą. Labai skanus patiekalas, tikrai patiks ne tik vegetarams.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą