2013 m. liepos 19 d., penktadienis

Silpnai parauginti agurkėliai (aštrūs)




Agurkėliai traškūs, aštrūs. Tinka tiek prie mėsos, tiek šiaip užkandai.

Trilitriniam stiklainiui:
Nedideli agurkėliai apie 1 kg ar truputį daugiau
Žolių - lapų mišinys rauginimui: krienų lapai, vyšnių lapai, krapai
Vanduo 1,5 litro (gal truputį mažiau, nes man liko)
Jūros druska 3 valgomieji šaukštai (be kaupo)
Garstyčių milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Aitriųjų paprikų milteliai 0,5 valgomojo šaukšto
Čili dribsniai

Agurkėliams nupjaustykite galus, stiklainį išklokite lapais. Pasilikite tik šiek tiek krapų uždengimui. Sudėkite agurkėlius į stiklainį, įberkite žiupsnelį čili dribsnių ir viską uždenkite likusiais krapais. Verdančiame vandenyje išmaišykite druską, aitriųjų paprikų bei garstyčių miltelius ir supilkite viską į stiklainį.
Užsukite stiklainį ir palikite kambario temperatūroje per naktį.
Atsukę stiklainį, laikykite šaldytuve. Skanaus :)
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą