2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Pieno ir medaus muilas

Kai prireikia priedo prie dovanų - visada verdu muilą. Lengvai pagaminamas, nuostabaus kvapo. Tik norėčiau priminti, kad šitas muilas taip neputoja, kaip parduotuvinis. Na, bet nuo to jis tikrai ne prastesnis. Muilo išeiga priklauso nuo formelių dydžio. Aš naudoju silikonines keksiukų formeles, taip pat puikiai tinka vaikiškos smėlio žaislų formelės. Man iš nurodytų kiekių išeina 5 muilai.

Vaikiškas muilas 1 gabaliukas 
Pienas 1 stiklinė
Medus 1 valgomasis šaukštas
Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
Cinamonas

Vaikišką muilą sutarkuokite per burokinę tarką (šito darbo pati niekada nedarau - randu "asistentų"). Puode užvirkite stiklinę pieno (stebėkite atidžiai, nes pienas, gyvatė, linkęs išbėgti). Kai tik pienas užverda - supilkite sutarkuotą muilą. Tada į puodą pilkite aliejų ir sudėkite medų (natūralų). Virkite ant mažiausios ugnies, nepamiršdami vis pamaišyti. Kai tik muilo drožlės ima tirpti - supilu cinamoną. Man patinka cinamono kvapas, todėl pilu beveik visą pakelį. Kai tik viskas virs vienalyte mase - supilstykite į formeles. Aš tiesiog šaukštu kabinu ir pilu. Kai tik muilas formelėse apstings - perkelkite į vėsią vietą (šaltuoju metų laiku, man vėl pasitarnauja balkonas). Vėsioje vietoje muilą palikite 2 dienoms. Tada atsargiai išimkite iš formelių ir supakuokite. Pakuoju į kepimo rankovę (tiesiog prakerpu šoną) ir surišu kaspinėliu. Supakavę muilą, jį dar palikite kelioms dienoms "pailsėti". 
Muilą reiktų virti likus 4-5 dienoms iki dovanojimo. Pats virimas užtrunka tik 10 - 15 minučių. Dar vienas muilo virimo pliusas - proceso metu labai skaniai pakvimpa namai.

2 komentarai:

  1. Sveiki. Labai džiaugiuosi atradusi jūsų dienorašti - čia tiek skanėstų!! Ir muilo gamybos idėja fantastiška - juk artėja Kalėdos dovanų ir kvapų metas:) Ačiū, kad dalinatės..

    AtsakytiPanaikinti