2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Vištos krūtinėlės ir krabų lazdelių kepsniai



Didesnė  vištos krūtinėlė
Kiaušiniai 3 vnt.
Krabų lazdelės 240 gr.
Džiūvėsėliai
Majonezas  valgomasis šaukštas su kaupu
Malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, juodieji ir kvapieji pipirai, jūros druska
Aliejaus kepimui

Krūtinėlę sumalkite (aš sutryniau  blenderiu), įberkite po žiupsnelį visų prieskonių, įmuškite kiaušinį ir palikite pastovėti. 
Tada imkitės krabų lazdelių. Jas irgi sumalkite (vėlgi paleidau į darbą blenderį), sumaišykite su majonezu ir įberkite juodųjų pipirų. Sumaišykite vištienos ir krabų lazdelių mases ir įberkite džiūvėsėlių. Džiūvėsėlių berkite maždaug 2 saujas. Išplakite likusius kiaušinius ir pasiruoškite indą su džiūvėsėliais kepsnių apvoliojimui. Tada pakiškite rankas po šaltu vandeniu (kad ta lipni masė neliktų ant jūsų delnų), pakabinkite šiek tiek masės ir formuokite kotletus. Kepsnius mirkykite kiaušinio plakinyje, voliokite džiuvėsėliuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apkeps - atsargiai apverskite.
Šitas patiekalas puikiai tinka savaitgaliui, kai norisi "kažko skanaus" ir yra atliekamo laiko visiems malimams. Aišku tą laiką smagiau panaudoti knygoms, filmams ar šiaip bimbinėjimui. Bet skonis tikrai atperka gaišatį.

2 komentarai:

  1. Mano saldytuve tai apie 500 gr krabu lazdeliu kuriu tikrai neiveiksiu.. jei prisiminsiu nusipirkt dziuveseliu si savaitgali isbandyt reikes situos kepsniukus.

    AtsakytiPanaikinti