2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Mėsiški kiaušiniai

Šis patiekalas greitai ir lengvai pagaminamas. Tikrai papuoš Velykinį stalą.


Kiaulienos faršas 1 kg.
Kiaušinis
Džiuvėsėliai
Maltos mėsos prieskoniai
Įdarui:
Kiaušiniai 6 vnt. (priklauso nuo dydžio)


Įdarui skirtus kiaušinius išsivirkite (kietai). Kol kiaušiniai verda, iš faršo, kiaušinio, džiuvėsėlių  (poros saujų) ir maltos mėsos prieskonių (žr. skyrelį Prieskoniai) susiminkykite tešlą. Visą masę gerai išminkykite ir pamėtykite, padaužykite į dubens dugną. Šis pamėtymas reikalingas tam, kad kepdami mėsiški kiaušiniai nesusproginėtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista, nusilupkite kiaušinius ir aplipdykite juos faršo mase. Suformuotus kukulaičius kiškite į orkaitę ir palikite ten maždaug 30 - iai minučių. Ištraukę mėsiškus kiaušinius - palikite juos atvėsti. Atvėsusius pjaustykite griežinėliais ir dėliokite į lėkštę.
Prie mėsiškų kiaušinių labai tinka majonezas su krienais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą