2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Žuvis sūryje

Pati žuvis paruošiama per kelias minutes. Ilgiau sugaišite prie garnyro ruošimo. Labai skanus patiekalas, kurio idėją nusižiūrėjau, prieš krūvą metų, darbo kavinėje.


3 žmonėms :
Jūros lydekos filė 3 vnt.
Žuvies padažas (Thai Choise)
Aliejus kepimui
Apvoliojimui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Sūris 50 gr.
Džiuvėsėliai
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai
Garnyrui:
Bulvės
Jūros druska
Marinuoti agurkėliai
Padažui:
Jogurtinė grietinė 2 valgomieji šaukštai su kaupu
Garstyčios pusė šaukštelio


Atsišildykite jūros lydekos filė. Aš turėjau šaldytą, jei jūsiškė lydekos filė nešaldyta - šitą etapą praleiskite. Kai jau filė atšyla - galima pradėti gaminti. Bulves nusiskuskite ir užkaiskite virti pasūdytame vandenyje. Lydekos filė pašlakstykite trupučiu žuvies padažo (nepadauginkite - jis sūrus). Sūrį sutarkuokite burokine tarka, o kiaušinius išplakite su abiejų rūšių pipirais. Supilkite tarkuotą sūrį į kiaušinių plakinį ir išmaišykite. Žuvį mirkykite į kiaušinių - sūrio mišinį, voliokite džiuvėsėliuose ir dar kartą įmerkite į kiaušinius su sūriu. Taip apvoliotą filė dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies. Kepimas užtrunka labai trumpai - po 2 - 3 minučių žuvį apverskite ir dar tiek pat laiko kepkite kitą pusę. Lėkštėje išdėliokite virtas bulves, griežinėliais pjaustytus marinuotus agurkėlius ir žuvį. Padažui - sumaišykite du šaukštus (su kaupu) jogurtinės grietinės su puse šaukštelio švelnių garstyčių ir užpilkite padažą ant bulvių.
Jei tingite kapstytis su bulvių garnyru - siūlau tinginiškąjį patiekalo variantą. Prie žuvies labai tinka garintos daržovės. Jų, jau paruoštų, galima įsigyti didesniuose prekybos centruose. Aišku, jei turite garų puodą - galite pasiruošti jas ir namie. Prie garintų daržovių labai skanu lydytas sūris "Memel Blue". Tiesiog įsidėkite į lėkštę ir dažykitės į jį daržoves.


Jei pasirinkote tinginiškąjį garnyro variantą - maisto gamybai sugaišite ne daugiau 10 -ies minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą