2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Sluoksniuoti vištienos - grybų pyragėliai

Puikus užkandis prie alaus. Kadangi pyragėliai labai sotūs - aš juos valgau kaip pagrindinį patiekalą.


"Mantingos" šaldyta sluoksniuota tešla 1 pakuotė (6 lapeliai)
Vištos filė 200 gr.
Šaldyti apvirti grybai 
Fermentinis sūris
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonos saldžiosios paprikos milteliai.
Aliejus kepimui
Kiaušinis aptepimui


Atsišildykite tešlą (instrukcija ant pakuotės) ir porą saujų grybų. Grybų atsargas aš vis dar traukiu iš šaldiklio. Jei grybauti nebuvote ar tiesiog nešaldėte grybų ir neturite artimųjų, kurie pasidalintų atsargomis, - šaldytus grybus tiesiog keiskite pievagrybiais. Vištos filė susipjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir pabarstykite nurodytais prieskoniais. Palikite trumpam pasimarinuoti. Į skardą tieskite kepimo popierių ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (kaitinimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista, ant skardos išdėliokite tešlos lapelius ir kiekvieną lapelį peiliu padalinkite į tris dalis. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite vištos juosteles. Maišydami kepkite, ant didelės ugnies, apie porą minučių. Tada suberkite grybus (jei naudojate pievagrybius - nepamirškite jų pabarstyti druska ir pipirais) ir maišydami pakepkite dar porą minučių. Iš keptuvės viską išgriebkite šaukštu su skylutėmis. Nežinau, gal tas daiktas vadinasi kiaurašaukštis? Įdarą susikraukite į lėkštę ir šaukštu dėliokite ant tešlos. Uždėję įdaro - ant viršaus dėkite po juostelę fermentinio sūrio. Užlankstykite kraštus (aš dedu įdarą per vidurį ir visus kraštus keliu į viršų, tada stipriai paspaudžiu,kad suliptų). Kai jau visi pyragėliai bus pagaminti, išsiplakite kiaušinį ir teptuku aptepkite jų viršų. Kiškite skardą į orkaitę, kai pyragėliai gražiai pagels - galima traukti lauk ir valgyti. Mano orkaitės kepimo laikas visada būna ilgesnis, nei nurodyta instrukcijoje ant tešlos pakelio. Todėl neskubėkite traukti - įsitikinkite, kad pyragėliai tikrai iškepė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą