2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Vištienos keksiukai su grietinėlės sūriu

Kai norėsite pavaišinti svečius - kepkite šiuos keksiukus. Jų kepimui geriausia naudoti silikonines keksiukų formeles.


6 keksiukams :
Vištos ketvirtis
Pievagrybiai 4-5 vnt. (priklauso nuo dydžio)
Grietinėlės sūris 50 gr. 
Fermentinis sūris
Grietinė
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji saldžioji paprika


Vištos ketvirtį (žalią) nusikaulinkite. Tiesiog peiliu ir rankomis lupkite mėsą nuo kaulų. Kadangi ant kaulų vistiek liks mėsos - juos vėliau galėsite įmesti į sriubą ar pan. Mačiau, kad yra pirkti vištos šlaunelių mėsos (jau nukaulintos), bet ji , velnias, brangi. Todėl mano šykštumas nugali tingumą ir, nenorom, kaulus iš mėsos traukau pati. Kai jau kaulai iš mėsos pašalinti, vištieną ištrinkite nurodytais prieskoniais ir grietine. Tada padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol ji kaista, keksiukų formeles išsidėliokite ant skardos. Pievagrybius ir grietinėlės sūrį pasmulkinkite kubeliais, nedidelį fermentinio sūrio gabaliuką  sutarkuokite burokine tarka. Formeles išklokite marinuota vištiena (dugną ir sieneles). Į keksiukų vidų dėkite smulkiai pjaustytus pievagrybius, grietinėlės sūrį (aš naudojau "Capresi" sūrį su raudona paprika). Grietinėlės sūri galima keisti lydytu sūriu pagal skonį. Ant įdaro viršaus barstykite tarkuotą fermentinį sūrį. Viską užklokite vištiena. Kepkite 30 - 40 minučių (man užteko 30 - ies), ištraukę keksiukus iš orkaitės - leiskite jiems dar 10 - 15 minučių pastovėti formelėse. Keksiukams pastovėjus, juos atsargiai išimkite iš formelių ir dėkite į lėkštes.
Keksiukai gražūs ir labai sotūs. Aš dviejų nesuvalgyčiau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą