2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Pieniška pupelių sriuba



Labai lengva sriuba, puikiai tinkama vasaros pietums. Itin paprasta paruošti.

Rudosios pupelės 250 - 300gr.
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Vanduo 2 litrai
Pienas 0,5 litro
Jūros druska

Šaltame vandenyje, iš vakaro, užsimerkite pupeles. Pasūdytą vandenį užvirkite. Kol vanduo užvirs - nusiskuskite ir kubeliais susipjaustykite bulves. Į verdantį vandenį sudėkite išmirkytas pupeles ir virkite 15 minučių. Tada į puodą suberkite bulvių kubelius ir virkite dar 10 minučių. Praėjus nustatytam laikui - į puodą supilkite pieną. Supylus pieną, aš dar papildomai pasūdau sriubą. Paragaukite ar jums reikia dar druskos. Sriubai ėmus virti - galite išjungti ir piltis į lėkštes.
Visas gaminimas užtrunka apie 30 minučių (aišku, jei neskaičiuosime pupelių mirkymo). Bet stovėti prie puodo nereikia - produktu subėrimą į puodą galima suderinti su reklaminėmis TV pertraukėlėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą