2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Mėsos blynai su daržovių įdaru



Kai lauke šalta ir sninga - galima užsiimti skanaus maisto gamyba. Šis patiekalas reikalauja šiek tiek darbo, bet puikiai tinka kai norite ką nors palepinti.

3 žmonėms :
Mėsa (vištiena/neriebi kiauliena) 200 gr.
Kiaušiniai 4 vnt.
Majonezas 4 valgomieji šaukštai
Krakmolas (bulvių) 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji saldžioji paprika (milteliai), čili milteliai.
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Pomidoras
Agurkas
Majonezas
Juodieji pipirai



Mėsą susipjaustykite kuo smulkiau, pabarstykite nurodytais prieskoniais ir atsidėkite į šoną. Kiaušinius išsiplakite šluotele (baisiai geras išradimas, ta šluotelė), sudėkite majonezą ir dar truputį paplakite. Tada į kiaušinių - majonezo plakinį suberkite krakmolą ir paplakite, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą supilkite pjaustytą mėsą (tešla turėtų būti skystoka) ir palikite valandai pastovėti. 
Į keptuvėje įkaitintą aliejų pilkite blynų tešlą. Vartydami keptuvę, masę paskirstykite per visą dugną. Blynas turėtų būti plonas ir per visą keptuvę. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - atsargiai apverskite.
Kol blynas kepa - pasigaminkite įdarą. Pomidorą ir agurką supjaustykite kubeliais, pabarstykite juodaisiais pipirais ir įdėkite majonezo.
Ant iškepusio blyno dėkite daržovių salotų ir susukite į ritinėlį.
Iš nurodyto produktų kiekio man išeina trys blynai. Blynams kepti reikalinga gera keptuvė, nes kitaip ima "traukti" prie dugno. Skanaus  :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą