2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Kiauliena sezamo sėklų apvalkale




Tai nėra "tikras" kiniškas patiekalas, tiesiog mano variacija kiniška tema. Kadangi esu kinų virtuvės mėgėja - gaminu šitą patiekalą dažnai.






3 žmonėms:
Neriebi kiauliena 500 gr.
Pievagrybiai 150 gr.
Kiaušiniai 2 vnt.
Sezamo sėklos
Džiūvėsėliai
Sojos padažas (šviesusis)
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sojos padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Maltas imbieras
Garnyrui:
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Sultinio kubeliai





Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir, apšlakstę sojos padažu, palikite marinuotis. Užsikaiskite virti ryžius su sultinio kubeliais. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Tai visiškai nesudėtinga: virš indo daužkite kiaušinį, lukštą atsargiai padalinkite į dvi dalis ir perliejinėkite trynį iš vienos lukšto dalies į kitą. Pakartojus perliejimą kelis kartus - atsikratysite viso baltymo. Lukšte likusį trynį tiesiog supilkite į kitą indą. Trynius atsidėkite į šoną - juos vėliau panaudosite garnyrui. Baltymus išplakite šluotele. Į baltymų masę suberkite sezamo sėklas ir džiūvėsėlius. Jų berkite tiek, kad susidarytų tiršta masė (grietinės tirštumo). Į šią masę mirkykite kiaulienos gabaliukus ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Gabaliukus dėkite po vieną, kad nesuliptų. Kiaulieną kepkite ant mažiausios ugnies. Kol gabaliukai kepa, stambiais gabalais sulaužykite pievagrybius ir susimaišykite padažą iš nurodytų produktų. Iškepusius kiaulienos gabaliukus atsidėkite trumpam į šoną. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kiauliena, berkite pievagrybius. Nuolat maišydami kepkite pievagrybius, ant didžiausios ugnies, maždaug 2 minutes. Tada ant pievagrybių supilkite padažą ir pakaitinkite dar minutę. Į kitą keptuvę supilkite trynius, ant jų suberkite virtus ryžius ir maišydami apkepkite.
Į lėkštę dėkite apkeptų ryžių, juos užpilkite pievagrybiais su padažu ir viršų apdėliokite kiaulienos gabaliukais.
Šio patiekalo gamybai jums prireiks dviejų keptuvių ir puodo. Indų plovimo, po kiaulienos sezamų sėklų apvalkale gamybos, aišku, nemažai, bet tikrai verta. Be to indus galite įpareigoti išplauti kurį nors šeimos narį (tą, kuris alkaniausias). Sezamo sėklų ir džiūvėsėlių beriu santykiu 50/50. Maišydami padažą stebėkite, kad cukrus visiškai ištirptų. Imbiero beriu "ant šaukštuko galo".

3 komentarai: